Verslag bijeenkomst 16 maart 2018

Platform#7: Troeven op Tafel – Grand Finale Binckhorst

Herbestemming 10.0 is een heel ander spelletje geworden. Valt zelfs geld mee te verdienen tegenwoordig. Serious business! Jan en alleman waagt zich er aan. De Binckhorst illustreert dat fantastisch. 5 jaar geleden nog maar … Tjonge, wat was het duwen en trekken om partijen te vinden die hier ‘alsjeblieft iets wilden doen’. En nu? Darn hot! De ene place-to-be is amper afgevinkt of de volgende dringt zich op. Aanstaande woningen vliegen als warme broodjes over de toonbank. De kernwaarden van de identiteit zijn inmiddels 3x (jaja) benoemd. Zo hee, watskeburt?!

Troeven tegen vertrutting
Hoogconjunctuur, das-wat-is-gebeurd! Met als direct gevolg dat de kwetsbare waarden van de Binkhorst, die juist tijdens de slow-economy zichtbaar werden, nu in gevaar komen. En daarmee ligt de vertrutting van de Binckhorst op de loer. Perfect moment dus om de stand van zaken op te maken én de toekomsttroeven voor een grand finale voor de Binckhorst, en andere transformatiegebieden, boven tafel te halen.

Resultaten Platform#7 16 maart
Scherpe mensen, strakke plannen, stoere locatie en een super vibe: alle kaarten lagen op tafel voor het transformatietroevenspel op 16 maart. Als opwarmertjes, prikkels van dagvoorzitter Ruben Maes en kritische Binckhorst-gebruikers, theoretische pepers van Gert-Joost Peek en een bliksembezoek aan een aanstaand penthouse in het Junoblok. Met de kaarten stevig opgeschud, ging het spel van start rond de kernvraag: Welke structuur werkt voor hedendaagse gebiedstransformatie, zodat we samen de intentie voor een tof en toekomstbestendig gebied met behoud van kwetsbare waarden borgen? 
Bekijk via deze link de resultaten, inclusief links naar presentaties, gastenlijst, etc. Én een kant-en-klaar setje winnende kaarten voor het nieuwe Haagse college.

Footer content