Verslag bijeenkomst 9 december 2016

Platform#6: CONTEXT = KEY – Het geheim van goed herbestemmen

PL#6 WrapupHerbestemmen ja,
maar dan wel goed!

Herbestemmen is hot! Verlaten panden worden vlot überhippe bedrijfsverzamelgebouwen, hotels, woningen, broedplaatsen, klimhallen en wat al niet meer. Iedereen is anno nu vóór herbestemmen. Heel fijn, doel 1 bereikt! Ok … maar kunnen we dan nu effe stilstaan of het ook goed gebeurt?

Yes, dat kan en dat deden we tijdens ons Platform#6, deze keer samen met het H-team. Zo knoopten de ervaringsdeskundigen ons in de oren: de sleutel tot succes is herbestemmen in samenhang met de omgeving. Eerst kijken naar de potentie, urgentie en de invloedrijke partijen. Vervolgens een gezamenlijke stip aan de horizon zetten (en vooral houden), en gááán. Klinkt natuurlijk simpeler dan het is, maar das toch echt de essentie van kwalitatief herbestemmen.

Die boodschap was zeker niet aan doveman’s oren besteed. Floris Alkemade, de Rijksbouwmeester himself, gaf ons een prachtige case om de tanden in te zetten: de achterkant van het Haagse Centraal Station. Nu nog de dark side, maar als het goed is straks de dazzling side van CS. Gretig pakte het gezelschap de kans om daar eens goed over te bomen. Bekijk hiernaast (bij documenten), de resultaten van de bijeenkomst.

Lees op de site van het H-team ook de blog van dagvoorzitter Bart Cosijn.

Footer content