Verslag bijeenkomst 9 oktober 2015

Platform#4: Voorhout

Haagse Bodem Platform#4 Schatgraven rondom het Voorhout - SamenvattingUitgesproken meningen, geanimeerde discussies en een berg aan ideeën. Ja, het was goed schatgraven in de historische kern van Den Haag. En zo bleek, het concept van het Voorhout als Internationaal Museumkwartier spreekt beslist tot de verbeelding en kan een stimulans zijn voor werkgelegenheid en het oplossen van leegstand. Maar dan niet alleen met musea en wel mét betrokkenheid van de (brede) omgeving én behoud van het lokale DNA én met een vette stip aan de horizon. Het idee heeft absoluut potentie, maar nu eerst en vooral richting en draagvlak nodig.

Links op deze pagina onder ‘Documenten’ lees je over de resultaten en het vervolg van deze bijeenkomst en wie aanwezig waren.

Haagse Bodem creëert dynamiek met haar herbestemmingsactiviteiten, de start van een mogelijke flow. Om het idee werkelijk te realiseren, is doorpakken noodzakelijk. Smeed het ijzer als het heet is, de pers heeft het idee van een Museumkwartier opgepakt, het College van B&W is vóór, de eerste initiatieven zien het licht. Nu is het moment, aanhaken dus en gáááán …

Footer content