Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Platform#6: CONTEXT=KEY – Het geheim van goed herbestemmen

Datum
9 december 2016
van 12:00 tot 17:30 uur
Locatie
Juliana van Stolberglaan 10, Den Haag

Herbestemmen is hot! Verlaten panden veranderen vlot in überhippe bedrijfsverzamelgebouwen, woningen, hotels, broedplaatsen, restaurants, klimhallen en wat al niet meer. Iedereen is tegenwoordig vóór herbestemmen. Heel fijn, doel 1 bereikt! Ok … maar kunnen we dan nu effe met jullie stilstaan of het ook goed gebeurt? Zeg maar, van kwantiteit naar kwaliteit? En dan ook the secrets van succesvol en sustainable herbestemmen delen?

VAN PAND NAAR LAND
Doel van deze nieuwe bijeenkomst van Haagse Bodem en het H-team, is de kans op geslaagde transformaties vergroten door anders naar herbestemmen te kijken. Het vertrekpunt: elk pand heeft een context. Is er bijvoorbeeld voldoende oog voor belanghebbenden, publieke ruimte, infrastructuur, samenwerking, duurzaamheid, het momentum en economische of maatschappelijke urgentie?

PROGRAMMA
We gaan als volgt te werk. Eerst reiken we je kort een kader aan gebaseerd op de elementen van succesvolle transformaties. Daarna wordt de theorie tastbaar. Je gaat concreet aan de slag met een real life en actuele case en wordt op scherp gezet met nationale en internationale vergelijkingen. Wij garanderen dat het gezelschap gevarieerd is, zowel publiek als privaat, Haags en Hollands, van gebruiker tot ontwikkelaar en van bewoner tot rijksbouwmeester. Onze activiteiten zijn altijd op een relevante locatie in een workshopachtige setting en zowel binnen als buiten.

HAAGS KWADRANT-OOST: DARK OF DAZZLING?
Deze keer gaan we los op het Haagse Kwadrant-oost (achterkant Den Haag CS). Dit gebied typeren als ‘dynamisch’ is een understatement zoals rijksbouwmeester Floris van Alkemade fijntjes zal toelichten. De keuzes van nu, ook voor herbestemming, maken of breken dit stadsdeel voor de toekomst: wordt het the dark of the dazzling side van het Centraal Station? Spannend en complex, de perfecte illlustratie voor herbestemmen in een context.

AANMELDEN
Deelname is op uitnodiging en gratis. Bij aanmelding  rekenen we op jouw actieve bijdrage. Aanmelden kan hier. Laat het ons vooral ook weten als je een andere deelnemer weet die concreet kan en wil bijdragen aan deze bijeenkomst.