Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Platform#5: In The Mix – Oud Centrum, Nieuw Leven!

Datum
26 mei 2016
van 12:30 tot 17:00 uur
Locatie
Boekhorststraat 107, Den Haag

Eerlijk zeggen, kom jij wel eens in het oude Centrum? Huh, oude Centrum? Daar aan de andere kant van het huidige Centrum, ingeklemd tussen binnenstad en Hollands Spoor. Bierkade, Boekhorststraat, die hoek? Daar ligt me toch een potje historie voor het oprapen! Hier werd ooit de handel gedreven, spullen gemaakt, aan- en afgevoerd via de waterwegen. Druk, druk, druk, schuifelden de ambachtslui over de kaden, langs de mooie gevels. Kom je er nu, dan is het nog steeds een bezig buurtje. Het publiek meer multiculti en de stadsvernieuwing heeft haar sporen nagelaten. Maar toch, in de opeengepakte pandjes, vind je alles bij elkaar. Wonen, werken en relaxen, het kan hier allemaal.

WHAT’S THE PROBLEM?
Dank voor deze promo, hoor ik je zeggen, maar what’s the problem? Nou, dit. Winkels trekken weg, want te veel concurrentie van het Nieuwe Centrum. Bovendien wil de winkelende medemens geen extra blokje meer om voor extra shoppinggenot. Ja, en dat betekent leegstand. Kleine pandjes, maar wel een boel inmiddels. Mooie materie voor Haagse Bodem dus. Wij zien een kekke wijk, tikje ruig, barstensvol creativiteit. Als er één Haagse wijk geschikt is voor experimenten, dan is het deze. Een perfecte breeding ground.

26 MEI – IN THE MIX
Daarom gaat het Oude Centrum tijdens ons Platform#5 op 26 mei in the mix. Haagse Bodem zorgt die dag letterlijk en figuurlijk voor goede compost. Denk met belanghebbenden van binnen en buiten de wijk mee over blurring (het mengen van bestaande en nieuwe functies). Verken de wijk. Creëer in onze workshop-achtige setting nieuwe herbestemmingskansen en bepaal wat nodig is om die kansen te benutten. Een gedetailleerd programma ontvang je minimaal een week van tevoren.

LOCATIE
Toepasselijker kan niet. Midden in het oude Centrum, in het pand dat eens de V&D was en binnenkort wordt getransformeerd tot een nieuwe winkel met woningen (070 Vastgoed / LVDH Vastgoed). We starten om 12:30 met een inlooplunch en eindigen rond 17:00 met hap & snap.