Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Platform #1: Binckhorst

Datum
13 december 2013
van 12:00 tot 17:00 uur
Locatie
Binckhorstlaan 36, Den Haag

Het spannende industrieterrein de Haagse Binckhorst is het thema van onze eerste bijeenkomst.

Aan de orde komen o.a.: Hoe staat het met herbestemmers avant la lettre BINK36 en Cabfab? Voor welke keuzes staan zij? Is wonen op de Binckhorst mogelijk en succesvol? En van aanstaande ghost town naar buzzling Binckhorst, wat te doen met grote, lege gebouwen?

Met bijdragen van Leo Hendriks (Rijksgebouwendienst), Man van Schuim Niels de Vries Humel, Adrie Lesuis (BINK36), Sabrina Lindemann (Bureau OpTrek), Hans Sparreboom (Gemeente Den Haag / Juno blok), Hans Karssenberg (STIPO), Michiel Venne (Binckubator), Ian Smeyers (De Werkfabriek) en dagvoorzitter Rob van Eijkeren (PS Management).

Bekijk hier de gastenlijst en de informatie over de Binckhorst cases.

Programma Haagse Bodem platform  #1 BINCKHORST

Download hier het programma (pdf)

Tijd  Onderwerp
12:00 VERZAMELEN in de BINK36 kantine met ontvangst
door de initiatiefnemers van Haagse Bodem
12:15 OPWARMEN met lunch, Leo Hendriks (Rijksgebouwendienst) & Niels de Vries Humel (Mannen van Schuim)Na de opening door dagvoorzitter Rob van Eijkeren (PS Management), warmt Leo Hendriks ons op met zijn visie op de nieuwe, brede waardebenadering van vastgoed door de overheid. Aansluitend geeft man van schuim Niels de Vries Humel een bruisende update over de stand van zaken op de Binckhorst en vooral de kansen en beperkingen die daar (blijven) liggen.
13:15 VERSNELLEN met drie Binckhorst cases:The Next Step (BINK36)
Adrie Lesuis (Vestia) en sidekick Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau Op Trek)
Herbestemming avant la lettre op de Binckhorst vinden we in de CabFab en BINK36. Nu de eerste 10 jaar bijna voorbij zijn, willen we weten wat is mislukt, wat is geslaagd en welke dilemma’s er zijn voor ‘the next step’.Binckhorst Wonen (Juno blok)
Hans Sparreboom (Gemeente Den Haag) en sidekick Hans Karssenberg (STIPO)
Wonen te midden van de bedrijfspanden in het Juno Blok. In april 2014 gaan de casco woningen in dit voormalige kantoorpand in de verkoop. Welke pittige keuzes waren & zijn nodig om wonen op de Binckhorst mogelijk en succesvol te maken?

Groot & Leeg
Michiel Venne (Binckubator) en sidekick Ian Smeyers (De Werkfabriek)
Geen gebrek aan grote, leegstaande kantoorgebouwen in Den Haag (en de Binckhorst). Werden ze voorheen single-tennant en monofunctioneel verhuurd, vergeet het maar in deze tijden. Hoe voorkomen we een ghost town en creëren we een buzzling Binckhorst, dat is de uitdaging. Breinkracht en helping hands gezocht voor oplossingen.

15:00 PAUZE en verzamelen op show etage Haagse Veste / Heliosgebouw Zonweg 177 (met dank aan Deka)
15:30 FINISH met Lessons Learned & Problems (to be) Solved
Onder leiding van de dagvoorzitter terugkoppeling van de resultaten vanuit de cases met aansluitend discussie en vervolgacties. Doel is concreet versnellen van ontwikkelingen en oplossingen voor herbestemming op de Binckhorst.
16:30 RELAX met borrel & hap