Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Workshop Brede Waardebenadering

Datum
14 maart 2014
van 13:30 tot 17:00 uur
Locatie
Raamweg 47, 2596 HN Den Haag
ABC Scan (Leo Hendriks RGD)

Op 14 maart a.s. trakteert Leo Hendriks (Rijksgebouwendienst) ons op een workshop Verkennen met de Brede Waardebenadering. De oude, meestal puur financieel-economische benadering om de waarde van gebouwen te bepalen, voldoet niet meer. Deze gaat vaak voorbij aan de context van een gebouw, die juist van groot belang is voor toekomstige gebruiksmogelijkheden. Om vat te krijgen op die context, ontwikkelde de Rijksoverheid een nieuwe manier voor moderne waardebenadering met de ABC-scan als hulpmiddel. Tijdens onze eerste platformbijeenkomst lichtte Leo op enerverende wijze al een tip van de sluier. In een veel te kort tijdsbestek raasden de gezichtspunten (sociaal-maatschappelijk, financieel-economisch, cultuur-historisch en ecologisch) en de beschouwingsniveaus (pand, wijk, stad, regio, land) voorbij. Op veler verzoek doet hij dat daarom nog een keer, maar nu uitgebreid.

Presentatie Brede Waardebenadering (pdf)

PROGRAMMA

Bekijk hier het programma (pdf) →

RESULTAAT & DEELNAME
De workshop levert je als deelnemer inspiratie op om anders naar de waarde van vastgoed te kijken. Ook zet Haagse Bodem de deelnemers natuurlijk weer zelf aan het werk. Als deelnemer ga je namelijk aan de slag met een ABC-scan en leer je hoe je deze waardebenadering in je beroepspraktijk kunt toepassen. Bereid je daarom voor op actieve deelname en 15 minuten huiswerk vooraf.

KOSTEN & AANMELDEN
Deze workshop kost niets, maar let op, er is maximaal plaats voor 30 personen. Je kunt slechts één persoon tegelijk aanmelden. We zien je aanmelding graag via deze link tegemoet.

BORREL & FAVORIETE HERBESTEMMINGSPAND
Na afloop van de workshop ben je welkom bij de eerste Haagse Bodem Borrel. Mét verkiezing van het meest populaire herbestemmingspand in Den Haag. Kom je niet, maar wil je wel aangeven welk pand je het liefst zou herbestemmen, klik dan hier.